• tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
 • koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
 • voorlichting
  voorlichting Een belangrijk taak van Welzijn Ouderen Lemelerveld is het geven van voorlichting aan ouderen.
  Lees meer...

Maaltijdvoorziening

Warme maaltijden

altDagelijks worden warme maaltijden, die bereid worden bij Zorgcentrum Rosengearde in Dalfsen aan huis bezorgd. Het doel is ouderen in staat stellen langer zelfstandig te blijven wonen. Ook is het mogelijk om tijdelijk gebruik te maken van een warme maaltijd bij herstel van ziekte. Extra maaltijden voor uw gasten behoren ook tot de mogelijkheden.

Bij onverwachte situaties kunt u bij Rosengaerde vóór 10:00 uur nog extra maaltijden bestellen of vóór 10:00 uur een maaltijd afzeggen. Hiervoor zijn nadere afspraken met Rosengaerde gemaakt. Bij de eerste bespreking na een positief advies zal u dit nader uitgelegd worden.Er wordt gewerkt volgens het systeem van componentenkeuze. Dit betekent dat de cliënt zelf de maaltijd kan samenstellen en dagelijks kan kiezen uit drie menu's. De maaltijd bestaat uit een hoofd en nagerecht. Woensdag en zondag soep. Koelversmaaltijden

Buiten de warme maaltijdvoorziening verzorgt Rosengearde eveneens koelvers maaltijden. Deze worden na bereiding zeer snel afgekoeld. Hierdoor is het mogelijk personen die ver buiten de route van de chauffeurs wonen, toch te voorzien van een verse maaltijd. Deze maaltijden worden twee keer per week bezorgd. De maaltijden dienen in de koelkast bewaard te worden.

Diepvriesmaaltijden

SWOL kan bemiddelen bij een verzoek om diepvriesmaaltijden. In principe kan iedere oudere (tijdelijk) een beroep doet op deze voorziening. Omdat de mogelijkheden beperkt zijn, moet er wel een reden zijn waarom u de maaltijd niet zelf kunt bereiden. SWOL beoordeelt of er sprake is van die omstandigheid. Na een positief advies wordt aan u een brochure met een model menulijst verstrekt en een toelichting gegeven.

Bezorging

Door vrijwilligers van SWOL worden elke dag de maaltijden van Rosengaerde uit Dalfsen gehaald en bij u thuis bezorgd. De maaltijd wordt tussen 11:30 en 12:30 uur bezorgd in speciale warmhoudkoffers.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden bij Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld, tel. 0572-372882. Er volgt een intakegesprek, waarna de benodigde gegevens worden doorgestuurd naar de keuken van Rosengearde. In een noodgeval kan de maaltijd, mits vóór 10.00 uur 's morgens doorgegeven, nog diezelfde dag rond 12.00 uur worden bezorgd.

Kosten

De prijs per 1-1-2013 per warme maaltijd bedraagt € 6,70, inclusief vervoer. Maandelijks ontvangt u van SWOL een nota. Om tot berekening van het juiste aantal afgenomen maaltijden per persoon te komen, wordt door de chauffeurs dagelijks een lijst bijgehouden. Hierdoor worden vergissingen tot het minimum beperkt.

Betaling

De betaling geschiedt via automatische incasso. Bij opgave zal gevraagd worden eenmalig een machtiging tot incasso te ondertekenen.

Vergoeding

Wanneer u de maaltijden niet kunt betalen, kunt u contact opnemen met de gemeente Dalfsen, tel. 0529-488388. Daar zal onderzocht worden of u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand.