• voorlichting
  voorlichting Een belangrijk taak van Welzijn Ouderen Lemelerveld is het geven van voorlichting aan ouderen.
  Lees meer...
 • gymnastiek
  gymnastiek Een fysiotherapeut geeft aandachts- en concentratie oefeningen. Met spelvormen worden alle gewrichten, spieren en spiergroepen getraind.
  Lees meer...
 • zangkoor
  zangkoor Door te zingen activeert u automatisch uw ademhaling. Er worden geestelijke liederen gezongen, maar ook liederen van een vrolijke aard.
  Lees meer...
woensdag, 17 mei 2017 07:18

Scootmobieltraining

Dinsdag 16 mei was weer de jaarlijkse terugkerende dag voor scootmobielgebruikers om hun kennis weer op peil te krijgen of te houden. Ongeveer 20 deelnemers kwamen naar de Trefkoele+ in Dalfsen.

Elke groep werd in 2-en gesplitst. Eén deel ging met een groep vrijwilligers van de recreatieve scootmobieltochten Dalfsen naar buiten om te oefenen en er werd gebruik gemaakt van de lift in het kulturhus. De andere helft was binnen, in de sporthal, waar verschillende obstakels waren geplaatst, zoals een helling en een nagebootste scheve stoeprand; hoe ver kun je gaan om niet om te vallen. Het binnengebeuren lag in handen van Veilig Verkeer Nederland en ook hier waren vrijwilligers aanwezig van de recreatieve toertochten. Er werd geoefend met slalommen, achteruit rijden, een noodstop maken en de verschillende snelheden die je kunt gebruiken. Al met al was het weer een leerzame dag. De organisatie van deze dag ligt in handen van de gemeente Dalfsen, Landstede Welzijn, Welzijn Lemelerveld, de BTB-groep Dalfsen, Platform Gehandicapten en de ouderenbonden.
Vorige week dinsdag, 9 mei was de theorie-ochtend voor de scootmobielgebruikers. Ook hier was veel belangstelling voor.

Foto gallerij


(klik op foto voor diashow)