• Sjoelen
  Sjoelen Iedere woensdagochtend wordt er vanaf 9.30 uur in groepjes van 3 of 4 gesjoeld. Na iedere ronde wordt van sjoelbak gewisseld.
  Lees meer...
 • koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
 • voorlichting
  voorlichting Een belangrijk taak van Welzijn Ouderen Lemelerveld is het geven van voorlichting aan ouderen.
  Lees meer...
woensdag, 19 april 2017 07:57

Schitterend toneelspel

Zin in een gezellige middag vol humor, dan moet u om 14.00 uur bij zaal Reimink zijn in Lemelerveld. 9 senioren zetten daar een prachtig stukje toneel weer.

Ted (Gerrit Jan Manenschijn) met een smoezelig uiterlijk, zijn zuster Jans (knap gespeeld op 84-jarige leeftijd door Gerda Roerink) en Sam (Joop Kieftenbeld, invaller en in 1 maand tijd zijn rol moeten leren) wonen boven op een berg en runnen een hotel. Het gaat sneeuwen en sneeuwen en 6 mensen kunnen hun eindbestemming niet bereiken en belanden door toeval in het hotel van Ted. De sfeer wordt al gauw grimmiger. Karin (Mieke Maletzky) is zeer afhankelijk van haar man Piet (Karel van Horssen). Karin noemt hem liefkozend “Pipi”, maar haar moeder Annie (Gerda Vlietstra) moet niets van hem hebben.  Leo (Henk Grotenhuis) is wat milder. Als hij zijn biertje en puzzelboekje maar krijgt, is hij dik tevreden. Maar dan de bitch van het hele stel, Jill (Gé Schutmaat) wakkert samen met haar dochter Kim (Marion Koerhuis) het vuurtje nog meer aan. Dan is er nog de kelderdeur die op slot zit. Geheimzinnigheid ten top, want wat verbergt de kelder voor geheim. Maar één keer vergeet de eigenaar de deur af te sluiten en wordt er een doos gevonden met daarin een krantenknipsel. Het maakt iedereen bang. Zijn ze daar nog wel veilig op de berg. Hoe het afloopt?
Af en toe was er een kleine hapering, maar dit werd prima opgevangen door de souffleurs Marie Veltjen (al 25 jaar bij het toneel) en Mies Boerkamp (helaas niet kunnen spelen, maar op deze manier toch betrokken). En er was perfect geluid, maar dat kun je wel overlaten aan Harrie Kieftenbeld. De senioren waren ook dit jaar weer prachtig geschminkt door Ria Herbrink, en last but not least, Heleen van Meurs (regisseur) die samen met de groep hier iets moois heeft neergezet. Een toneelstuk van 2 uur leren en uitbeelden. Ga er maar aan staan.