• koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
 • handwerken
  handwerken Borduren, breien, haken zijn favoriet met prachtige resultaten. Als u niet van handwerken houdt is er gelegenheid om te rummikub te spelen.
  Lees meer...
 • zangkoor
  zangkoor Door te zingen activeert u automatisch uw ademhaling. Er worden geestelijke liederen gezongen, maar ook liederen van een vrolijke aard.
  Lees meer...
maandag, 06 maart 2017 12:57

Samen actief

Om kwetsbare senioren uit de gemeente Dalfsen meer te laten bewegen, maakt het WMO-project ‘Samen Actief’ gebruik van de energie en kracht van reeds actieve senioren.

Dit zijn senioren die hun plezier in beweging willen overbrengen op inactieve senioren. Zij proberen kwetsbare senioren te stimuleren en letterlijk en figuurlijk aan de hand te nemen om te bewegen. In de praktijk blijkt het lastig voor actieve mensen om de kwetsbare, inactieve senioren te stimuleren om te bewegen. Daarom organiseren de buurtsportcoaches bijeenkomsten voor actieve senioren waar zij handvatten, technieken en tools aangeboden krijgen om hun inactieve leeftijdsgenoten in beweging te krijgen.
Nederland, Overijssel en ook de gemeente Dalfsen krijgt de komende jaren te maken met vergrijzing. Het aandeel 65-plussers in Overijssel groeit naar verwachting van 17% in 2014 naar 26% in 2040 (bron: Databank Overijssel). Om meer veerkracht bij deze doelgroep te genereren vormt bewegen een belangrijke schakel. Zeker voor de groep kwetsbare senioren draagt bewegen in belangrijke mate bij aan de zelfredzaamheid.
Bijeenkomsten voor actieve senioren
De buurtsportcoaches uit de gemeente Dalfsen organiseren bijeenkomsten voor actieve senioren, samen met Patty van ’t Hooft, docent psychomotorische therapie (PMT) aan hogeschool Windesheim. Patty voorziet de bijeenkomsten van praktische inhoud. Tijdens de bijeenkomst krijgen actieve senioren bruikbare handvatten, technieken en tools aangeboden om hun inactieve leeftijdsgenoten in beweging te krijgen. De (gratis te volgen) bijeenkomsten voor actieve senioren vinden plaats op de volgende momenten:
• Dinsdag 14 maart 2017 14.00 - 15.30 uur Kulturhus de Mozaïek, Lemelerveld
• Woensdag 22 maart 2017 14.00 - 15.30 uur Sporthal de Schakel, Nieuwleusen
Aanmelden
De buurtsportcoaches inventariseren of er genoeg actieve ouderen zijn die gebruik willen maken van de bijeenkomsten, daarom is het noodzakelijk dat geïnteresseerden zich aanmelden. Aanmelden kan door contact op te nemen met buurtsportcoach Marco Hollak, telefoonnummer 0529-488388 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marco.
Voor de bijeenkomst in Lemelerveld kunt u zich aanmelden tot en met vrijdag 10 maart. Voor de bijeenkomst in Nieuwleusen kunt u zich aanmelden tot en met vrijdag 17 maart.