• gymnastiek
  gymnastiek Een fysiotherapeut geeft aandachts- en concentratie oefeningen. Met spelvormen worden alle gewrichten, spieren en spiergroepen getraind.
  Lees meer...
 • tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
 • Sjoelen
  Sjoelen Iedere woensdagochtend wordt er vanaf 9.30 uur in groepjes van 3 of 4 gesjoeld. Na iedere ronde wordt van sjoelbak gewisseld.
  Lees meer...
woensdag, 08 februari 2017 12:54

Wees alert!!

Gistermiddag, dinsdag 7 februari, was er een interessante voorlichtingsmiddag van de politie en brandweer in de zaal van Welzijn Lemelerveld.

Gerard Heerink, adviseur en coördinator risicobeheersing bij de brandweer en ook vrijwilliger bij de brandweer in Lemelerveld vertelde over brandpreventie, bewustwording van de risico’s in en om uw woning en wat u kunt doen mocht er wel brand uitbreken. Wat vele aanwezigen niet wisten is dat uw reukorgaan ’s nachts is uitgeschakeld en dat u het risico loopt dat u te laat ontdekt als er brand is in de woning. Een rookmelder kan uw leven redden. Daarna vertelde Theo Habers, wijkagent in Lemelerveld over babbeltrucs, oplichting, pinpasfraude en liet een film zien hoe gemakkelijk het is voor criminelen om bijvoorbeeld uw huis binnen te komen via een openstaand raam of kliko’s die voor het grijpen staan onder een carport. Maar ook hoe geraffineerd zakkenrollers te werk gaan. Wees voorzichtig met gegevens achter laten op internet, criminelen kijken hier ook op. Zorg ook voor goed hang- en sluitwerk aan uw woning. Dit waren zo enkele adviezen die Theo aan de aanwezigen meegaf. Het was een zeer interessante middag, alleen jammer dat de opkomst niet zo groot was. Mocht u naar aanleiding van dit artikel toch nog vragen hebben, er ligt informatie van zowel de politie als de brandweer in het Kulturhus en bij ons op kantoor. Kom dus gerust langs, Kroonplein 66 of bel met het telefoonnummer: 0572-372882.