• wandelen
  wandelen Tenminste 1 x per maand begeleidt een gediplomeerd IVN-gids de wandeling en wordt er extra aandacht besteed aan de natuur en omgeving.
  Lees meer...
 • koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
 • Sjoelen
  Sjoelen Iedere woensdagochtend wordt er vanaf 9.30 uur in groepjes van 3 of 4 gesjoeld. Na iedere ronde wordt van sjoelbak gewisseld.
  Lees meer...
donderdag, 02 februari 2017 11:15

Wandelen 1 februari

Dit keer fijn gewandeld in het gebied rondom Zandhove. Zandhove komt van het woord zandhoop wat verhoging betekent en was vroeger een rivierduin van de IJssel. De rijke burgers uit Zwolle woonden daaraan. In het jaar 1820 is het schitterende park romdom Zandhove aangelegd in een Engelse landschapsstijl. Om de tuin te verfraaien zijn er groepen naaldbomen (piretum) en groepen loofbomen (arboretum) gepland. Deze bomen die daar staan zijn dus al bijna 200 jaar oud. In de loop der jaren heeft een reigerkolonie met 20 nesten zich in de bomen genesteld. Het gebied is eigendom van de gemeente zwolle en beheert dit ook. Zandhove is nu inmiddels een verpleeghuis, maar direct na de oorlog waren het houten barakken en ingericht als noodsanatorium; als dependance van het Sophia ziekenhuis. In 1954 is het huis aangekocht door de gemeente Zwolle. Sindsdien is het een verpleeghuis. De "Oude Mars" (een oude boerderij op het landgoed) doet dienst als activiteitencentrum.

Foto gallerij


(klik op foto voor diashow)