• voorlichting
  voorlichting Een belangrijk taak van Welzijn Ouderen Lemelerveld is het geven van voorlichting aan ouderen.
  Lees meer...
 • handwerken
  handwerken Borduren, breien, haken zijn favoriet met prachtige resultaten. Als u niet van handwerken houdt is er gelegenheid om te rummikub te spelen.
  Lees meer...
 • tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
vrijdag, 06 januari 2017 09:12

Nieuwjaarsreceptie

Afgelopen woensdag was er weer de traditionele nieuwjaarsreceptie van SWOL. Het was een gezellige middag met meer dan honderd aanwezigen. Na een paar kopjes koffie en een oliebol gaf Joop Mensink zijn eerste toespraak als nieuwe voorzitter van SWOL. Hierbij werd nog even teruggeblikt op het afgelopen jaar; Antoon Sibelt die na 18 jaar afscheid nam als voorzitter en het overlijden van Riky Hesse.

Natuurlijk werd er ook even naar de toekomst gekeken. De veranderingen die bij Welzijn Lemelerveld op stapel staan (een nieuwe welzijnsorganisatie vormen samen met SMON en Landstede) zullen de nodige voorbereidingen vragen van bestuur en medewerkers, "maar als het goed is, merken jullie er niets van", gaf Joop aan in zijn toespraak. We blijven onze eigen identiteit behouden met de medewerkers die nu ook aanwezig zijn. Ook Maurits von Martels, die na Joop ook nog even een korte toespraak gaf, ging nog even verder in op het nieuwe welzijnsbeleid. Ook sprak hij de hoop uit dat er volgend jaar meer jongere mensen aanwezig zullen zijn, want per 1 januari 2017 is SWOL een brede welzijnsorganisatie; de leeftijdsgrens is losgelaten. Nadat iedereen voorzien was van een borreltje en een hapje, verzorgd door studenten van Landstede, kwam het "klapstuk" van de middag; het optreden van Dieks en Mina. Diverse mensen uit de zaal en actualiteiten van Lemelerveld werden met de nodige kwinkslagen op de korrel genomen. Het was een gezellige middag waarbij humor de boventoon voerde.

 

Meer in deze categorie: « Kerstbakjes maken Kerstdrive »