• wandelen
  wandelen Tenminste 1 x per maand begeleidt een gediplomeerd IVN-gids de wandeling en wordt er extra aandacht besteed aan de natuur en omgeving.
  Lees meer...
 • gymnastiek
  gymnastiek Een fysiotherapeut geeft aandachts- en concentratie oefeningen. Met spelvormen worden alle gewrichten, spieren en spiergroepen getraind.
  Lees meer...
 • tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
maandag, 19 december 2016 15:17

Certificaten uitgereikt DigiD

Woensdagmorgen 30 november werden zeven deelnemers van de cursus 'Digitaal zaken doen met uw overheid' in het zonnetje gezet,

nadat zij met vlag en wimpel zijn geslaagd voor deze digitale cursus ontwikkeld door de landelijke stichting Digisterker.
De uitreiking vond plaats in Kulthurhus De Mozaïek in Lemelerveld. De heer Dirk Brugman, voorzitter van het bibliotheekbestuur, reikte de certificaten uit aan de heer en mevrouw Zieleman, de heer en mevrouw Lans, mevrouw Van ‘t Erve, de heer Berends en mevrouw Velthuis. De deelnemers waren zeer positief over de cursus en hebben hun doel bereikt: optimaal digitaal meedoen in de samenleving. Het is voor veel mensen lastig om deel te nemen aan ons digitale tijdperk, daarom is het erg belangrijk om mee te groeien in deze beweging en is deze cursus erg waardevol. Deelnemers kunnen nu zelf werken met hun DigiD in contact met diverse overheidsinstanties en begrijpen beter wat er allemaal op dit gebied gebeurd (informatie zoeken en vinden, de digitale identificatie gebruiken, letten op veiligheidsaspecten en het duiden van digitale ontwikkelingen in de samenleving en bij de overheid). De cursus is opgezet door Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld en wordt landelijk ondersteund door stichting Digisterker. Wilt u ook vrijblijvend kennismaken met deze cursus? Neem dan contact op met Bibliotheek Dalfsen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0529-43 24 13), voor het aanbod bij u in de buurt!

Foto gallerij


(klik op foto voor diashow)