• tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
 • koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
 • Sjoelen
  Sjoelen Iedere woensdagochtend wordt er vanaf 9.30 uur in groepjes van 3 of 4 gesjoeld. Na iedere ronde wordt van sjoelbak gewisseld.
  Lees meer...
maandag, 21 november 2016 10:52

Boerenkooltoer

Maandag 14 november om 9.15 uur kwam de bus van de GEBO voorrijden bij het Kulturhus. Een dagje weg met elkaar. Er was veel belangstelling.

57 mensen hadden zich opgegeven en in de bus was plek voor 60. We gingen met een gezellige chauffeur richting Dijkerhoek (Holten) waar de koffie en het gebak klaarstond. De chauffeur had gezegd:  koffie met cake, dus was het taartie een dikke verassing.
Na de koffie hadden we een prachtige rit door het natuurschoon richting Borculo. De chauffeur gaf af en toe wat uitleg over bepaalde bijzonderheden die we onderweg zagen. In de bus was genoeg praatstof. Wat een mooie boerderij en wat een prachtnatuur, maar ook de Lemelerveldse nieuwtjes werden uitgewisseld. Zo kwamen we tegen 12.15 uur aan in Borculo bij Buitencentrum Kerkemeijer waar een heerlijk stamppotdiner op tafel kwam. Een drankje erbij en een heerlijk toetje, maar er waren ook mensen bij die dachten dat ze rijstepap met bruune suuker na zouden krijgen. Nee, het werd een heerlijk ijsbordje met vers fruit er om heen en een dikke dot slagroom. Na dat iedereen uitgegeten was, gingen we weer naar de bus. We dachten even heerlijk uit te buiken, maar dat ging niet door want na ongeveer 20 minuten rijden waren we bij Erve Brooks in Gelselaar.
Met elkaar hebben we daar rondgelopen en kwamen tijd te kort want er was veel te zien en veel herinneringen kwamen naar boven. Veel verhalen werden aangehoord van elkaar. De bedstee, een pracht kabinet met inhoud; de bruidschat zoals die vroeger werd meegegeven. Een gastheer van Erve Brooks vertelde veel over het leven op de boerderij, de oude werktuigen en wat leuke anekdotes wat een ieder wel boeide. Velen die wisten te vertellen dat ze er vroeger mee gewerkt hadden. Toen was er nog echt handwerk. Nu gaat alles machinaal en nog is iedereen altijd druk! Tijden veranderen!
Nadat we weer koffie met cake hadden genuttigd, werd het tijd om de bus in te stappen om weer richting Lemelerveld te rijden. Nadat de chauffeur hartelijk bedankt werd met een applaus konden we met elkaar zeggen: het was een mooie en gezellige dag en alles is goed verlopen. Moe en voldaan ging een ieder huiswaarts.
Namens het bestuur van SWOL willen we iedereen hartelijk danken die mee zijn geweest en er met elkaar een succes volle dag van hebben gemaakt. Want het is een uitstapje, maar het elkaar ontmoeten doet iedereen ook goed. En dat is fijn!