• Sjoelen
  Sjoelen Iedere woensdagochtend wordt er vanaf 9.30 uur in groepjes van 3 of 4 gesjoeld. Na iedere ronde wordt van sjoelbak gewisseld.
  Lees meer...
 • wandelen
  wandelen Tenminste 1 x per maand begeleidt een gediplomeerd IVN-gids de wandeling en wordt er extra aandacht besteed aan de natuur en omgeving.
  Lees meer...
 • handwerken
  handwerken Borduren, breien, haken zijn favoriet met prachtige resultaten. Als u niet van handwerken houdt is er gelegenheid om te rummikub te spelen.
  Lees meer...
donderdag, 10 november 2016 14:51

Verslag wandelen

Deze keer ging de wandelgroep richting Kranenburg. Het verhaal gaat dat hier vroeger kraamvogels hebben gefoerageerd op de kampen.

Als tussenstop van hun trektocht is er rond 1700 een landhuis gebouwd. Rond 1831 is deze verbouwd en uitgebreid. Tegelijkertijd is er een park aangelegd in Engelse stijl met waterpartijen, een prieeltje en beukenbossen. Het koetshuis en de de sluitsteen boven de poort dateert van 1831 met de initialen van Isaäk van Delden. In 1935 is het landhuis afgebroken. De boerderij in het koetshuis is er nog wel. Abij Sion is gebouwd in 1890. Tot voor kort leefden hier nog een klein groepje monniken. Inmiddels zijn zij allemaal vertrokken. Het kerkhof ligt achter het gebouw.

Foto gallerij


(klik op foto voor diashow)