• koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
 • wandelen
  wandelen Tenminste 1 x per maand begeleidt een gediplomeerd IVN-gids de wandeling en wordt er extra aandacht besteed aan de natuur en omgeving.
  Lees meer...
 • tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
donderdag, 20 oktober 2016 09:55

Werkeren-3 winnaar koersbal

Met een minimum van 1 meer gewonnen paarwedstrijd wist het team van mevrouw Zegeling het provinciaal koersbaltoernooi te winnen.

Tweede werd het team van de heer J. Lubberink van Dante 1 uit Ommen. De derde plaats was voor het team van mevrouw L. Nieuweboer van de Stins 1 uit Westenholte. Alle drie teams hadden alle wedstrijden gewonnen, dus evenveel wedstrijdpunten, maar het verschil zat in de onderlinge detailpunten. De winnaar mocht dan ook de nieuw beschikbare wisselbeker Troefkoele+ Dalfsen uit handen van wethouder Maurits van Martels van de gemeente Dalfsen in ontvangst nemen. Nieuw was de aanmoedigingsprijs. Deze werd uitgereikt aan het team van de heer H. de Vrede van de Dollard uit Enschede. Met twee andere partijen wisten zij geen enkele wedstrijd te winnen. Scheidsrechter Gerd van de Zwaluw moest een aantal keren in actie komen voor uitleg van de spelregels. Het ging tenslotte wel om de punten. Dit keer hoefde de EHBO niet in actie te komen. De jongste deelnemer van 29 jaar kwam uit Zwolle, de oudste van 95 jaar ui Bathmen en de gemiddelde leeftijd van de 322 spelers bedroeg 76 jaar. Volgend jaar wordt het toernooi voor de 25e keer georganiseerd. Hopelijk kunnen dan meer teams aan het toernooi deelnemen. Er is nog ruimte over voor een extra poule.