• Sjoelen
  Sjoelen Iedere woensdagochtend wordt er vanaf 9.30 uur in groepjes van 3 of 4 gesjoeld. Na iedere ronde wordt van sjoelbak gewisseld.
  Lees meer...
 • handwerken
  handwerken Borduren, breien, haken zijn favoriet met prachtige resultaten. Als u niet van handwerken houdt is er gelegenheid om te rummikub te spelen.
  Lees meer...
 • koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
donderdag, 06 oktober 2016 09:41

18 oktober PKO in Trefkoele+

Dinsdag 18 oktober wordt in Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen voor de 24e keer het jaarlijkse Provinciaal Koersbaltoernooi van Overijssel (PKO-2016) gehouden.

Op 18 koersbalmatten worden elk 8 wedstrijden gespeeld van 40 minuten. De eerste wedstrijdronde begint om 10.00 uur. Aan het toernooi nemen ruim 300 spelers deel, verspreid over 48 koersbalteams uit de gehele provincie Overijssel. De teams komen uit 28 plaatsen in Overijssel, waarbij Zwolle de kroon spant met 7 teams. Voor het eerst spelen alle teams in dezelfde categorie en wordt door Trefkoele+ een nieuwe wisselbokaal ter beschikking gesteld. Het toernooi start om 10.00 uur. Een wethouder van de gemeente Dalfsen is gevraagd om de eerste koersbal te spelen en ook om tegen 15.30 uur de bekers aan de winnaars te overhandigen. De organisatie ligt voor het veertiende jaar in handen van de werkgroep provinciaal koersbaltoernooi Overijssel. De toegang in Trefkoele+ voor publiek is gratis.