• wandelen
  wandelen Tenminste 1 x per maand begeleidt een gediplomeerd IVN-gids de wandeling en wordt er extra aandacht besteed aan de natuur en omgeving.
  Lees meer...
 • tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
 • Sjoelen
  Sjoelen Iedere woensdagochtend wordt er vanaf 9.30 uur in groepjes van 3 of 4 gesjoeld. Na iedere ronde wordt van sjoelbak gewisseld.
  Lees meer...
maandag, 26 september 2016 12:08

Week tegen de eenzaamheid

In Lemelerveld pakken we samen eenzaamheid aan! Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid te maken krijgen.

De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.
In de Week tegen Eenzaamheid vragen we ook in Lemelerveld aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact.

SWOL heeft samen met de Lemelerveldse Kerken en De Zonnebloem het initiatief genomen  om een aantal inwoners uit te nodigen voor de Langste Eettafel bij Brugstede op 22 september.
Achttien deelnemers konden aanschuiven door sponsoring van Kulturhus De Mozaïek en SWOL. Gezellig een praatje maken en elkaar ontmoeten tijdens een maaltijd. Dat kan zomaar het begin zijn van het leggen van duurzame contacten.

Week tegen Eenzaamheid 2016
Donderdag 22 september t/m zaterdag 1 oktober