• Sjoelen
  Sjoelen Iedere woensdagochtend wordt er vanaf 9.30 uur in groepjes van 3 of 4 gesjoeld. Na iedere ronde wordt van sjoelbak gewisseld.
  Lees meer...
 • koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
 • tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
maandag, 05 september 2016 16:45

Digitaal zaken doen met de overheid

Uw overheid gaat digitaal: DigiD aanvragen en gebruiken, belasting terugvragen, een afspraak maken bij de gemeente, huurtoeslag aanvragen.

Het gaat allemaal via internet tegenwoordig. Iedere burger kan dit allemaal rechtstreeks en zelfstandig regelen. Maar wie helpt er als dat even niet lukt? Wij hebben de oplossing voor u. De bibliotheek organiseert in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld een 4-tal bijeenkomsten om in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding aan de slag te gaan met de volgende vragen. Hoe vraag je een DigiD aan, hoe kun je deze gebruiken, hoe doe ik een aanvraag bij de gemeente, waar staat de opbouw van mijn AOW enz. U krijgt volop de gelegenheid om zelf te oefenen. De docenten leggen goed uit hoe het werkt. U krijgt een werkboek waarin u alles nog eens goed na kunt lezen. U mag zelf aan de slag om te oefenen en daarbij is er genoeg tijd om individueel hulp te vragen. De eerste cursusochtend is woensdag 12 oktober a.s. om 10.00 uur in Kulturhus de Mozaïek, Kroonplein 66 te Lemelerveld. Wees er snel bij voor opgave. Er is maximaal plaats voor 8 cursisten. Mocht er meer belangstelling zijn, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst. Meldt u zich aan bij Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld, telefoon: 0572-372882 of kom langs op kantoor, kroonplein 66. Vervolgdata cursus: 19 oktober, 26 oktober en 2 november.