• handwerken
  handwerken Borduren, breien, haken zijn favoriet met prachtige resultaten. Als u niet van handwerken houdt is er gelegenheid om te rummikub te spelen.
  Lees meer...
 • tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
 • koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
donderdag, 12 mei 2016 12:10

RKT deel 1

De mooiste dag van de week is de koersbalmiddag, zei de 95-jarige mevrouw Willemien Twellaar-Dijkerman uit Bathmen. En ze speelt nog messcherp, zei teamcaptain Gerard Bakker van de Lolmakers uit Bathmen. Hun team werd winnaar van het regionaal koersbaltoernooi Salland-Vechtdal. En een lol als ze hadden, geweldig, leuk! Uit handen van wethouder Ruud van Leeuwen kreeg zij de beker voor de 1e prijs overhandigd, Gerard Bakker kreeg de grote wisselbekers om de Dantebokaal. Hun team had 4 paarwedstrijden meer gewonnen dan het team van ”Loat ma kuul’n” en evenveel (10) wedstrijdpunten. Dante 1, vorig jaar winnaar, haalde toch nog de 3e plaats door 10 paarwedstrijden meer te winnen dan Luttenberg 1. Beide hadden 9 wedstrijdpunten behaald. Halverwege stond Dante 1 nog op een gedeelde 1e plaats met 55+ actief-1 uit Gramsbergen en de Heinose koersbalclub. Er werden veel paarwedstrijden met 8-0 gewonnen, maar paar 3 van de Rolmoppen uit Dalfsen wist de hoogste score te bereiken door een paarwedstrijd met 9-0 te winnen. Heel sterk, geluk of pech van de tegenpartij? In de sport komt dat vaker voor. De aanwezige EHBO had vooraf aangegeven om voldoende te drinken in verband met de warmte (buiten). Meer had zij in sporthal Heidepark Lemelerveld niet te doen voor de 152 deelnemers uit 15 plaatsen uit de omgeving. Wel de scheidsrechter. Hij werd enkele malen ingeschakeld om te bepalen wie een paarwedstrijd had gewonnen. Het gaat tenslotte wel om wie de punten krijgt. Ouderen willen ook graag winnen, zo bleek uit de reacties.
Toernooileider Antoon Sibelt van de Mozaïekrollers/SWOL kon terugzien op een bijzonder geslaagd toernooi. Mede dankzij hulp van de koersballers van de Mozaïekrollers/SWOL en een goede bezetting van de vrijwilligers in de kantine was er geen wanklank te horen. Alleen maar lof voor de organisatie (zowel voor, als achter de schermen).

Morgen een nieuwe serie foto's

Foto gallerij


(klik op foto voor diashow)