• tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
 • Sjoelen
  Sjoelen Iedere woensdagochtend wordt er vanaf 9.30 uur in groepjes van 3 of 4 gesjoeld. Na iedere ronde wordt van sjoelbak gewisseld.
  Lees meer...
 • koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
dinsdag, 19 april 2016 07:20

Alzheimer café groot succes

Een onverwachte grote opkomst van ruim 40 bezoekers maandagavond 18 april aan het Alzheimercafé in de Mozaïek. Stoelen moesten bijgeplaatst worden.

Koor “Oud Goud” van 20 mensen met geheugenbeperking uit Zwolle bracht een aantal meezingers ten gehore. Voor dirigent Hetty Bolt kon de avond niet meer stuk. Zoveel belangstelling en respons van de bezoekers die meededen met zang en bewegen, deed haar bijzonder goed. Ook de werkers in het zorgveld genoten en deden mee. Slotlied was hun koorlied: Zwolle, geschreven door één van de leden van het eerste uur. Het koor kreeg dan ook een geweldig applaus. Na de pauze gaf Angela Kemper, muziektherapeut uit Dalmsholte, uitleg wat muziek kan betekenen voor de doelgroep. Met filmpjes vanuit de praktijk raakte zij de bezoekers met herkenning in een aantal momenten. Zij wisselde de filmpjes af met leuke anekdotes. Bijzonder was het optreden van haar met een man die mondorgel kon spelen ondanks geheugenbeperkingen. Lucia Wolters van de Vrijwillige Thuiszorg dankte allen namens de organisatie en kon een geslaagd eerste Alzheimer café in de Mozaïek afsluiten.