• tai-chi
  tai-chi Tai Chi is een bewegingsleer die van oorsprong uit China komt. Het kenmerkt zich door rustige en langzame bewegingen. De sport is zeker toegankelijk voor 55-plussers.
  Lees meer...
 • wandelen
  wandelen Tenminste 1 x per maand begeleidt een gediplomeerd IVN-gids de wandeling en wordt er extra aandacht besteed aan de natuur en omgeving.
  Lees meer...
 • gymnastiek
  gymnastiek Een fysiotherapeut geeft aandachts- en concentratie oefeningen. Met spelvormen worden alle gewrichten, spieren en spiergroepen getraind.
  Lees meer...
vrijdag, 01 april 2016 10:09

2e verslag toneel en foto's

Neen, niet de Wifi van Reimink, maar van het seniorentoneel van SWOL, woensdagmiddag 30 maart.


Tanja Koslowski (Gé Schutmaat), zet als conciërge van een te  verhuren woning,  meteen de toon met goed spel en een vaste rolkennis.
Ook Gerda Roerink als Marie Strating verdient een compliment met haar natuurlijke uitstraling. Weggegaan bij haar dochter en nu zonder huis en haard. Ze zoekt een onderkomen. Het geld dat ze als seniorenmodel verdient, komt mooi niet op de bank. Haar dochter heeft de rekening nl. geblokkeerd.
Ze is het snel eens met Willem Mulder, die weggelopen is uit een vreselijke tehuis. Samen besluiten ze de vrijgekomen woning te huren  GerritJan Manenschijn kweet zich prima van deze rol. Via handjeklap bezegelen zij het aangaan van de huur. Proeftijd drie maand.  
Vrouw Bosman, de buurvrouw  van beneden is het hier niet mee eens. Zij wil de woning graag zelf betrekken en beïnvloedt ook de huurbaas. Mieke Maletzsky ontpopt zich als een zeer nieuwsgierige, bemoeizuchtige buurvrouw, die om de haverklap komt binnenvallen. Prachtig!.
Marion Koerhuis heeft zich de rol van Sjentje Strating goed eigengemaakt. Ze is woest op haar moeder Marie. Zij heeft altijd het beste met haar voor gehad, maar die kiest ervoor haar eigen leven te leiden. En nog wel met de jonge Lucas Mulder. Dat kan niet en dat mag niet.
De zoon van Willem, Lucas Mulder is het ook niet eens met de verhuizing. Pa moet terug naar het tehuis, koste wat kost. En samenwonen met een wildvreemde vrouw? Onmogelijk. Bovendien begrijpt Lucas niets van de beschuldigingen van Sientje. Karel van Horssen, als jong/oud talent weet hier wel weg mee.
Jannes Knoop, goed vertolkt door Rudy Plender, loopt als oude kameraad af en toe binnen. Met de bagage van Willem, maar ook om zich een plekje in de woning van Marie en Willem te  veroveren. Want de maaltijden in het tehuis smaken naar mottenballen,
tennisballen enz.
Het meubilair zoeken Marie en Willem bij het grof vuil. Een schommelstoel, een kastje, een tafel, een spiegel en stoelen. Van Tanja krijgen ze zelfs een radio. En warempel een prachtig schilderij staat aan de straat. Maar een oproep in de krant doet al snel vermoeden, dat dit een vergissing moet zijn. En ..Willem wordt opgepakt door politieagent Peters. Henk Grotenhuis is een echte diender, die Willem rehabiliteert. Het schilderij stond echt bij het grof vuil. Intussen is Willem opnieuw verdwenen en gaan Marie en Jannes op zoek. Maar Willem zit gewoon thuis en hij beseft dat hij met Marie verder wil.
De mooie grime was van Ria Herbrink, het geluid door Harrie Kieftenbeld en Erik Muller en souffleuse Gerda Vlietstra moest af en toe ingrijpen. Maar volgens Heleen van Meurs, regisseuse, kwam het helemaal goed: Een slechte generale, een goede voorstelling. En zo was ‘t.

Foto gallerij


(klik op foto voor diashow)