• koersbal
  koersbal Bij koersballen wordt er gespeeld op een mat van 8 x 2 meter en 8 koersballen. Deze ballen zijn ovaal met een tegengewicht.
  Lees meer...
 • gymnastiek
  gymnastiek Een fysiotherapeut geeft aandachts- en concentratie oefeningen. Met spelvormen worden alle gewrichten, spieren en spiergroepen getraind.
  Lees meer...
 • zangkoor
  zangkoor Door te zingen activeert u automatisch uw ademhaling. Er worden geestelijke liederen gezongen, maar ook liederen van een vrolijke aard.
  Lees meer...
woensdag, 30 maart 2016 18:07

Super toneelspel met 'n pittig wiefie

Heel goed. Kan niet anders zeggen vertelde Heleen van Meurs,

regisseur van het toneelstuk ”’n pittig wiefie”. Ze speelden allemaal goed. En dát na geen beste generale. Het dringt nog niet tot me door was haar reactie. Ze waren echt goed in hun rol die ze moesten spelen en dan zie je, dat het goed geschreven stuk echt de moeite waard is om dit zien en te beleven. Het ging vanmiddag in zaal Reimink om ’n pittig wiefie, gespeeld door Gerda Roerink als Marie Strating. Samen met Willem Mulder, gespeeld door Gerrit Jan Manenschijn, na veel geharrewar, een appartement gehuurd. En dat nog wel van alleskunner Tanja Koslowski (verhuurder en conciërge appartement) gespeeld door Gé Schutmaat. Zij kreeg ongewild een rol opgedrongen door de nieuwsgierige bovenbuurvrouw Bosman, gespeeld door Mieke Maletsky. Jannes Knoop een hele goede kameraad van Willem Mulder werd gespeeld door Rudie Plender.
Willem had een zoon Lucas, gespeeld door Karel van Horsen die samen met Sientje Strating, dochter van Marie Strating, gespeeld door Marion Koerhuis, zich zorgen maakten om de levensstijl vader, respectievelijk moeder. Uiteindelijk kwam politie/wijkagent Peters, gespeeld door Henk Grotenhuis met een verlossende mededeling. Het decor was in eigen beheer van de spelers, de bijzonder goede grime werd verzorgd door Ria Herbrink en Harrie Kieftenbeld zorgde samen met Erik Muller voor het geluid. Een kleine rol was weggelegd voor souffleur Gerda Vlietstra. Morgen, donderdag 31 maart is de tweede uitvoering om 20.00 uur in zaal Reimink Lemelerveld.

Foto gallerij


(klik op foto voor diashow)