• Sjoelen
  Sjoelen Iedere woensdagochtend wordt er vanaf 9.30 uur in groepjes van 3 of 4 gesjoeld. Na iedere ronde wordt van sjoelbak gewisseld.
  Lees meer...
 • gymnastiek
  gymnastiek Een fysiotherapeut geeft aandachts- en concentratie oefeningen. Met spelvormen worden alle gewrichten, spieren en spiergroepen getraind.
  Lees meer...
 • handwerken
  handwerken Borduren, breien, haken zijn favoriet met prachtige resultaten. Als u niet van handwerken houdt is er gelegenheid om te rummikub te spelen.
  Lees meer...

Kulturhus De Mozaïek

Kulturhus de Mozaïek is medio april 2004 in gebruik genomen en officieel geopend door prinses Margriet op woensdag 9 juni 2004. Het gebouw is eigendom van de gemeente Dalfsen. In 2011 heeft de heropening plaatsgevonden na een ingrijpende interne verbouwing van de centrale hal, het kantoor van de beheerders, de bibliotheek, de garderobe, de toiletgroepen en de keuken van SWOL en Landstede.

Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld, afgekort SWOL, maakte vanaf de voorbereiding tot de bouw van een nieuw complex deel uit van de bouwcommissie, de beheers- en exploitatiewerkgroep en de activiteitencommissie. 

SWOL is gevestigd in de Mozaïek op Kroonplein 66 en maakt deel uit van de vaste gebruikers met een eigen ontmoetingsruimte, ook wel het welzijnscafé genoemd. Tijdens de voorbereiding is gekozen voor een plaatselijke beheerstiching onder de naam van Stichting kulturhus de Mozaïek. Deze beheerstichting huurt het collectief van de gemeente Dalfsen en verhuurt het individueel aan de vaste gebruikers.

Andere vaste huurders/gebruikers van Kulturhus De Mozaïek zijn:

Daarnaast zijn vanaf de voorbereiding ook als vaste gebruikers betrokken: